Багатурец извади кръста в Стара Загора

13:08, 06 яну 16 25 640 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Горан Гънчев, един от основателите на прабългарската школа по оцеляване „Бага тур”, извади Богоявленския кръст от замръзналото езеро в парк „Йордан Капсамунов” в Стара Загора.

Общо 15 смелчаци се осмелиха да влязат във водите на езерото. Специално заради ритуала, ледът беше натрошен в едната му част.

Отец Емилиян изпълни ритуала и  хвърли кръста в студените води.

Веднага след това скочиха и момчетата. Горан Гънчев пръв успя да стигне до него и го вдигна високо с думите:”Да живее България”.

След това смелите младежи взеха българското знаме и в ледената вода изпяха химна на България, за радост и гордост на присъстващите стотици старозагорци.

„Трябва да се обединим и заедно да вървим напред за доброто на България. Днес е Йордановден, ледът е на хубаво”, каза Гънчев, след като излезе от езерото.

Той получи благословията на отец Емилиян и поздравления от зам.-кмета Красимира Чахова, и председателя на Общинския съвет Емил Христов.

Горан Гънчев е и каскадьор, и филмов актьор. Той успешно се превъплъти в ролята на Димитър Общи във филма „Левски”. Преди три години пък кръста извади неговият брат Явор Гънчев.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама