20-годишният Милен Крайнов спаси Кръста в Бургас (снимки)

11:15, 06 яну 16 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
20-годишният Милен Крайнов от Бургас спаси Кръста на Богоявление. Младият смелчага скочи в ледените морски води заедно с още десетки ентусиасти. Милен е възпитаник на Морското училище в града и се хвърля за първи път за богоявленския кръст. Участва в ритуала за здраве.

"Пожелавам си да съм най-вече здрав, както и всички мои близки. Още не мога да кажа дали ще събера смелост да се хвърля за Кръста догодина, защото е доста студено", каза Милен Крайнов секунди след като успя да се добере до Кръста. Бургазлията сподели, че една част от наградата ще ползва, за да си купи нещо, а друга щял да дари на нуждаещи се.

За около 20-ти пореден път в надпреварата по спасяването на Кръста участва и 63-годишният Васил Николов от Бургас.

Общо 27 мъже скочиха в студените води на Черно море, на възраст от 17 до 61 години. Сред тях бе и 18-годишният Йордан Господинов, който извади Кръста миналата година. Жени този път не бяха допуснати по настояване на църквата.

Честванията за Йордановден започнаха още в 08:30 часа с празнична Света литургия в храм „Св. Богородица” и продължиха с молебен за здраве на българското войнство от Гарнизон Бургас на площад „Атанас Сиреков” пред Общината. След това литийно шествие премина по ул. „Богориди” и се отправи към Моста.

Още снимки от празничния ден вижте ТУК

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама