Училищата в община Лозница няма да работят до петък

11:12, 06 яну 16 25 421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поради влошена пътна обстановка се преустановяват учебните занятия в община Лозница, съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образованието Атанас Дончев.

Със заповед на кмета на общината Айхан Хашимов поради заледени и труднопроходими пътища от населените места до училищата за неучебни са обявени дните от 6 до 8 януари включително за всички общински училища.

Дончев заяви, че в Регионалния инспекторат по образование към момента няма постъпила информация за необходимост от преустановяване на учебния процес в училищата в останалите общини.

Зам.-областният управител Нурие Црънгалова съобщи, че обстановката в област Разград е нормална при зимни условия. Няма затворени пътни участъци по републиканската и от общинската пътна мрежа. Поради заледяване и почистване за около час и половина бе спряно движението по пътя Русе-Шумен на територията на Разград и по пътя Разград-Търговище, след обработка движението по тези пътища вече е възстановено. Към момента продължава обработването на пътищата, като пътните настилки се почистват от 12 машини. Няма съобщения за населени места без ток и вода.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама