Швейцарски светлинен дизайнер прави работно ателие в Пловдив

10:29, 06 яну 16 / Култура 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Швейцарският светлинен дизайнер Денис Валдфогел прави днес работно ателие в Пловдив на тема "Светлинен дизайн на танцови спектакли". Събитието започва в 18 часа в залата на танцово студио "Дуенде", входът е свободен.

Работното ателие ще е полезно за всички пловдивчани, работещи в сферата на сценичните изкуства, споделят организаторите.

Денис Валдфогел е роден в Швейцария през 1981 г. Преди 15 години започва работа като осветител в различни театри в Лозана. През годините работи за различни швейцарски музикални групи и компании.

От 2007 до 2009 г. Валдфогел работи с Béjart Ballet Lausanne. Там среща танцьорите, с които по-късно основават танцовата компания Opinion Public. От октомври 2010 г. е технически директор на компанията.

Само за 5 години Opinion Public се доказва като една от най-успешните белгийски компании за съвременен танц с реализирани над 7 спектакъла. Компанията представя постановките си в Белгия, Холандия, Франция, Израел, Испания,Финландия и др. Най-новата продукция - Mr. Follower, спечели изключително добри отзиви още с първите си представяния на белгийска и френска сцена.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама