НАП продава земеделска земя и къщи в Добруджа

10:07, 06 яну 16 25 543 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Земеделска земя, къщи с дворове, апартамент и други недвижими имоти в Добрич и близките села обяви на търг Националната агенция за приходите /НАП/. Имотите са отнети от съда в полза на държавата, тъй като са придобити незаконно. Нива с площ от 19.9 дка, находяща се в землището на с. Паскалево, е обявена за продан с начална тръжна цена от 31 хиляди лева. На същия търг данъчните са обявили за продан и дворно място с площ 5950 кв.м. и построената в него къща в с. Александър Стамболийски. За 17 700 лева се продава  дворно място и къща в с. Стефан Караджа. В търга са включени още апартамент с  площ от 65.62 кв.м, гараж и други недвижими имоти в Добрич и региона. Търгът е обявен за 26 януари  и може да бъде намерен на електронната страница на НАП под № 3. Оглед на имотите кандидат-купувачите могат да извършат от  18 до 22 януари.

През 2015 година инспекторите по приходите от отдел „Държавни вземания”, НАП Варна проведоха 48 тайни търга, на които бяха продадени движимо и недвижимо имущество, отнето в полза на държавата от съдебната власт и Агенция митници. След проведените търгове в хазната са постъпили 661 хиляди лева, като 304 хиляди са от продажба на недвижими имоти. Близо 13 хиляди лева са постъпленията от продажба на изделия от злато и сребро.

През  изминалата година НАП Варна  е предоставила на музеите в Русе, Шумен и Провадия значими и безценни образци на изкуството, открити на територията на България и отнети в полза на държавата, за да бъдат съхранени за идните поколения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама