Михаил Миков: Промяната в отношенията Турция-Русия е шанс за България

09:45, 06 яну 16 / Политика 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Москва има нужда от спокойно трасе за пренос на газ, а то минава през България. Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков в сутрешния блок на Нова телевизия. "Промяната в отношенията между Русия и Турция дава нови шансове за България“, каза още лидерът на социалистите.

По думите на Миков страната ни трябва да развива ядрената си енергетика и именно такива мерки трябва да се вземат през следващите 10 години.

Миков коментира още, че политиката, която Турция прокарва по отношение на България не съответства на евроатлантическите ценности. По думите му сега левицата очаква от ДПС да декларира своята опозиционност.

Миков коментира лаконично разрива в ДПС, като отрече да има информация за причините, по които бившият лидер на ДПС Лютви Местан се е укривал в турското посолство. Той подчерта обаче, че подкрепя твърдението,че декларацията на ДПС за сваления руски самолет на територията на Турция е била гаф.

Сред основните проблеми, които остават нерешени, според Миков, са ниската раждаемост, ограничаването на свободата на словото и недостатъчните промени в изборното законодателство. По повод свободата на словото лидерът на левицата обясни, че е сезирал Съвета за електронни медии по повод спряното предаване на журналиста Петър Волгин.

„Трябва да потърсим демократичните права и свободата на словото. Очаквам СЕМ да се произнесе, защото произволно шефът на СЕМ уговори с шефа на радиото да спрат едно предаване. Това в правова държава е абсурдно и ще продължим по този въпрос“, заяви Михаил Миков.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама