Спряха ученическите автобуси в Търговище

09:43, 06 яну 16 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спряха пътуването на всички ученически автобуси в община Търговище по заповед на кмета д-р Дарин Димитров. Причината е усложнената пътна обстановка и заледявания, във връзка с безопасността на децата. Това ще доведе до преустановяване на учебния процес на места.

Завалелият сутринта дъжд усложни пътната обстановка в цялата община. По информация на БКС -Търговище към 9 часа, в града са опесъчени основните пътни артерии, а в малките улици върви обезопасяването. Хвърлят се опилки и по пешеходните зони. На територията на Търговище са пуснати в действие 4 автомобила за ръчно опесъчаване, 2 за механизирано и 1 цистерна за луга.

В момента се опесъчава и пътят Стража-Разбойна, но от "Автотранспорт-Търговище" временно са ограничили движението на автобусите.

Затворен е пътят от "детелината" преди село Васил Левски до Гробищния парк в град Търговище. Главните пътни артерии са отворени за пътуване при зимни условия.

Заради усложнената зимна обстановка се отлага и  факелното шествие предвидено за днес в Търговище по повод 168-та годишнина от рождението на Христо Ботев. Организаторите от Първо основно училище "Христо Ботев" обявиха, че събитието ще бъде проведено на 29 януари, когато градът ще отбележи 138 години от Освобождението си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама