Заявления за детски надбавки се подават по график

09:37, 06 яну 16 25 965 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заявленията за отпускането на месечни помощи за деца за тази година ще става по график, определен от Агенцията за социално подпомагане. Родителите, които са подали документи преди 28 юли 2015 г., трябва да подадат нови декларации, за да продължат да получават детските добавки.

Това се случва след влизането в сила на законовите промени, според които вече ще се отчита общият доход на родителите, които живеят на семейни начала и нямат сключен брак. Досега се взимаха доходите само на единия родител.

Размерът на детските добавки вече се определя от броя на децата, а не от поредността им. Така семействата с едно дете ще получават 37 лв. на месец, с две – 85 лв., а с три – 130 лв. Семействата, които са кандидатствали за помощи след края на месец юли 2015 г., не е необходимо да подават нови декларации, защото са оценени по новите правила.

Родителите без брак са длъжни да подадат такова заявление с всички необходими документи, напомнят от агенцията. Те трябва да уведомят писмено дирекция "Социално подпомагане" за всички промени на условията, при които е отпусната помощта, включително и дали семейството живее постоянно в страната. 

Първият краен срок за подаване на документите е 31 януари. Графикът е следният:

1. До 31 януари 2016 г.  подават заявления лицата и семействата, на които са отпуснати помощи от 1 март 2015 г.;

2. До 29 февруари 2016 г. –  лицата и семействата, на които са отпуснати помощи от 1 април и от 1 май 2015 г.;

3. До 31 март 2016 г. – за лицата и семействата, на които са отпуснати помощи от 1 юни и от 1 юли 2015 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама