Общо 7140 социално слаби от област Разград ще получат хранителни пакети

09:27, 06 яну 16 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 7140 нуждаещи се хора от област Разград ще бъдат подпомогнати с хранителни пакети по оперативната програма за храни или основно материално подпомагане от Фонда за енергийно подпомагане. Това съобщи директорът на Областния съвет на БЧК д-р Милена Кехайова.

В община Разград броят на нуждаещите се е 1470,  право да получат хранителни пакети в общините Исперих и Кубрат имат съответно 1510 и 1381 души. Правоимащите в община Лозница са 750, в Самуил – 727, в Цар Калоян – 405 и в Завет 897 души.

Списъците са изготвени  от регионалните дирекции за социално подпомагане. В тях са включени получилите целеви енергийни помощи през миналия  отоплителен сезон., както и инцидентно пострадали от бедствия и аварии, подпомогнати с еднократна помощ по реда на Закона за социално подпомагане.

Раздаването на хранителните пакети в региона ще започне днес в общините Разград и Лозница, а в останалите общини правоимащите ще получават храните поетапно. Според графика раздаването на храните ще приключи в края на януари. 

Хранителните пакети съдържат брашно, спагети, компот, леща и конфитюр. Хората трябва да се явят с личната си карта в раздавателния пункт, където срещу документа за самоличност ще могат да получат продуктите. За тези, които нямат възможност по здравословни причини за се яват в пункта е предвиден по-облекчен режим за раздаване на пакетите. Те могат да дадат пълномощно на свой близък, което не е необходимо да е нотариално заверено и съответно с личната карта на правоимащия, личната карта на упълномощения и самото пълномощно да се получи храната.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама