Трудно предвидима е цената на горивата, според Томислав Дончев

08:38, 06 яну 16 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трудно е да се предвиди какво ще се случи с цената на горивата до края на годината. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БНТ. По неговите думи това зависи и от конкурентния пазар. Очаква се анализ дали България е достатъчно конкурентна по отношение на цената на горивата, допълни той.

При включването на Иран в доставките на петрол, това би държало цената му ниска, каза още Дончев. Това е добре за потребителя и за икономическия растеж, отбеляза вицепремиерът.

Според него не би следвало да няма поскъпване на тока до въвеждането на напълно либерализирания пазар на електроенергия. По неговите думи е интересно какво ще се случи след пълната либерализация. Тогава ще спечели потребителят, който ще има право на избор, като се очакват нови играчи на пазара освен ЧЕЗ и ЕВН. Това вероятно ще се случи през пролетта, каза Дончев.

Относно предстоящите президентски избори той каза, че фокусът на премиера Бойко Борисов и всички управляващи е да си свършат работата, а темата за предложения за държавен глава ще се появи на по-късен етап. Дончев отказа да коментира раздора на ДПС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама