Стачка на железниците в Белгия парализира жп трафика между Брюксел, Лондон и Париж

08:36, 06 яну 16 / Свят 25 259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стачка на белгийските железници напълно спря движението на високоскоростните влакове Thalys, които свързват Брюксел с Париж, и Eurostar - движещи се между Брюксел и Лондон. Стачката ще продължи 48 часа - до четвъртък вечерта.

 

Компанията оператор съобщи, че последните влакове са отпътували в 22 часа местно време снощи. В сряда и четвъртък международните влакове няма да се движат. 

 

По две трети от вътрешните линии, главно във Валония и в Брюкселския федерален регион, също не движат влакове. Северната провинция Фландрия е значително по-слабо засегната от протестните действия. 

 

Конфликтът между железопътната компания SNCB и синдикатите на железничарите е заради мерките за строги икономии, които иска да наложи правителството. 

 

Основните искания на синдикатите са ръководството на железопътната компания да гарантира заетостта на всички служители, без изключение, както и да се откаже от плановете за повишаване на производителността на труда и преструктуриране на компанията, които могат да доведат до съкращения на част от персонала. 

 

След като отправиха исканията си, синдикатите се оттеглиха за преговори във Фландрия.

 

Очакванията са стачката да окаже влияние и върху транспорта в сряда и четвъртък в Германия, Франция и Холандия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама