Пловдив чества 168 години от рождението на Христо Ботев

08:21, 06 яну 16 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
168 години от рождението на гениалния поет и революционер Христо Ботев отбелязват днес пловдивчани. Възпоменателното честване започва в 13 часа пред паметника на националния герой в Цар-Симеоновата градина.

Под звуците на военния духов оркестър и с участието на представителен взвод ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на един от най-достойните синове на отечеството ни, чиито живот и дело, поезия и подвиг, смърт и безсмъртие са се превърнали в легенда, която ще живее вечно.

Слово ще произнесе Снежана Фурнаджиева - председател на Дружеството на пловдивските художници. Водещ на церемонията ще бъде актьорът от Драматичен театър - Пловдив, Петър Тосков.

По традиция на тържественото възпоменателно честване са поканени да присъстват областният управител на Пловдив, представители от Областната администрация, председателят на Общинския съвет и общинските съветници, заместник-кметовете и кметове на райони, представители на Българската армия, ветерани, представители на Българската православна църква, политически и обществени организации, творчески гилдии, медии и граждани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама