Зимната обстановка в Русенско /обновена към 10:00 часа/

07:44, 06 яну 16 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Към 10:00 часа Възстановено е движението и по път I-2 Русе-Шумен и II-47 Тутракан-Търговище и по всички третокласни пътища в областите Плевен и Габрово.

"На територията на община Русе няма затворени пътища, всички населени места имат ток и вода. 22 машини опесъчават в общината", каза за Topnovini.bg Спасимир Димитров – директор дирекция „Управление при кризи” към Община Русе.

Към 8:50 часа Поради почистване временно се затварят пътищата II-21 Русе-Силистра, път II-71 Силистра-Добрич, път III-205Белица-Стефан Караджа и път III-207 Алфатар-Попово-Тервел, съобщават от АПИ.

Към 8:40 часа Възстановено е движението по път I-5 Русе-Бяла. Поради заледяване и почистване временно се спира движението по път I-2 Русе- Шумен на територията на Разград, съобщават от АПИ.

Възстановено е движението по републиканските пътища в област Русе с изключение на път I-5 Русе- Бяла, съобщават от АПИ.

Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС: Път ІІ-51 Бяла- Попово между км 0+858 до км 0+908 /в чертите на гр. Бяла/ – ограничава се движението на тежкотоварни автомобили с тегло над 10 т. Обходен маршрут: път ІІІ-5101 (Бяла- Попово)- Пет кладенци- Борово;

Път ІІІ-202 Русе- Щръклево- Нисово- Кацелово при км 36+945 – аварийно-възстановителни работи на мост над река Черни Лом, ограничение за движение на автомобили с обща маса над 10 т, като дясната лента е затворена за движение и е въведен пропускателен режим по лявата лента за движение.

Поради заледяване и почистване временно се спира движението по републиканската пътна мрежа в област Русе, съобщават от АПИ .Затворени за движение са и пътищата в общините Свищов и Полски Тръмбеш в област Велико Търново, път II-15 Алтимир-Оряхово и път II-11 Козлодуй-Гулянци в област Враца. Възстановено е движението по път I-1 Видин-Монтана и път II-11 Видин-Лом на територията на област Видин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама