Фондация „Русе–град на свободния дух“ удължава срока за проектни предложения за 2016 г.

07:37, 06 яну 16 25 237 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ удължава крайния срок за прием на проектни предложения до 15 януари 2016 г. Целта  е да се осигури максимално улеснение на потенциалните кандидати, предвид големия интерес към конкурса и съвпадението му с празничните почивни дни. 

Конкурсът на Фондацията за проектни предложения за 2016 г.е с основен приоритет финансиране на местни инициативи. През тази година се поставя акцент върху подпомагане на широкомащабни събития с високаобществена значимост и добавена стойност за местните общности.

Подкрепа ще получат нестандартни и оригинални идеи в сферата на културата, културно- историческото наследство, изкуството, науката и образованието, в това число неформалното образование, както и младежките дейности и развитието на гражданското общество.

За да бъдат допуснати до участие в конкурсната сесия, проектните идеи трябва: да прилагат новаторски подход към местния контекст, да не са реализирани до момента в Русе и да не са част от традиционния културен календар на града.

Няма да бъдат разглеждани предложения, които са били депозирани в рамките на някоя от предишните конкурсни сесии, обявявани от Фондацията, и не са били одобрени за финансиране.

В конкурса могат да участват културни и образователни институции, неправителствени организации и читалища. Едно от условията към тях е проектната им идея да не е била депозирана с искане за  финансиране от Фондация „Русе – град на свободния дух“ през последните две години.

Максималната продължителност на проектите не трябва да надвишава 10 месеца, а реализацията им обхваща периода 1 март 2016 г. – 31 декември 2016 г. Повече информация е публикувана в Насоките за кандидатстване, в сайта на Фондация „Русе-град на свободния дух“ www.free-spirit-city.eu.

През 2016 година Общинска фондация „Русе-град на свободния дух“ ще продължи да подкрепя лица с изявени дарби в рамките на фонд „Лицата на Русе“, като приемът на исканията за подкрепа  ще бъде текущ през цялата година. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама