Десет български филма на екран в Барселона до края на януари

00:01, 06 яну 16 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес във Филмотеката на Каталуния в Барселона започна тематичният цикъл „Бългрия, невидима Европа“, посветен на съвременното българско кино, съобщава Дневник.

Програмата от 10 български игрални и документални филма, заснети през последните 15 години, ще се върти в двата салона на музейния комплекс на Каталунската филмотека до 29 януари. Селекцията илюстрира някои ключови теми за киното ни от периодите: България и българите през погледа на чужденеца, социализъм, постсоциализъм и преход, вътрешната емиграция, социалния разпад, изгубените поколения. 

 Десетте селектирани филма са "Дзифт" на Явор Гърдев,"И Господ слезе да ни види" на Петър Попзлатев, "Виктория на Мая Виткова, "Аве" на Константин Божанов, "Подслон" на Драгомир Шолев, "Цветът на хамелеона" на Емил Христов, "Емигранти" на Ивайло Христов, "Момчето, което беше цар" на Андрей Паунов, "Обърната елха" на Васил Живков и "Цветанка" на Юлиан Табаков.

"България, невидимата Европа ще бъде показана през втората половина на февруари и началото на март и в Националната испанска филмотека в Мадрид. Подробности около събитието там ще бъдат обявени непосредствено преди започването му, съобщиха от българското посолство в Мадрид.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама