Магистратите оставиха в ареста Сюрен Борисов

17:43, 05 яну 16 25 487 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивският окръжен съд потвърди мярката за неотклонение „Задържане под стража“, взета по отношение на Сюрен Борисов.

Срещу него е повдигнато обвинение за нанасяне на телесна повреда на три лица по хулигански подбуди на 28 декември 2015 г.- престъпление по чл. 131, т. 12, във връзка с чл.130, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Съдът намери, че правилно Районния съд е преценил, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най – тежката мярка за неотклонение спрямо него. Той е обвинен в тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че той е извършил деянието, в което е обвинен. Съдът прецени, че е налице реална опасност да извърши престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка.  

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Припомняме, че на 28 декември около 6 ч. сутринта пред нощното заведение "Галакси" е възникнал конфликт. Трима студенти, единият от тях син на пловдивския депутат Георги Търновалийски, са се спречкали с ММА боеца Сюрен Борисов, при което той е нанесъл побой на тримата младежи. Районният съд в Пловдив прецени, че Сюрен Борисов може да се укрие и извърши друго престъпление, и му наложи мярка "задържане под стража".       

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама