Продължават да разчистват обществените пространства от падналия сняг

17:22, 05 яну 16 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Продължава почистването на обществените пространства във Велико Търново от падналия сняг. Служители на общинската фирма „Зелени системи” работиха по площад „Цар Асен І” пред крепостта Царевец, като използваха две минибагерчета и самоходен роторен снегорин.

Над 60 служители на общинското предприятие са ангажирани с ръчното изчистване на тротоари, паркове, обществени пространства, стълбища и зони около спирките на градския транспорт. Образувалите се покрай тротоарите преспи от сняг, изринат от машините, ще бъдат премахнати.

Ангажираните със зимната поддръжка на улиците и пътищата фирми продължават да разширяват почистените участъци съобразно клаузите по сключените договори. Техниката е насочена към кварталите на старопрестолния град, а в населените места от общината дейността се контролира от кметовете и кметските наместници.

В Община Велико Търново продължава да работи оперативна група, която извършва на място постоянен контрол върху работата на ангажираните със зимната поддръжка фирми и служители Сигнали за нуждата от снегопочистване се приемат на телефони 0887209451 и 062/619102.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама