Започнаха внезапни проверки на търговищкия кмет в училищата

17:05, 05 яну 16 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес кметът на Търговище д-р Дарин Димитров направи внезапни посещения в две търговищки училища, информираха от пресцентъра на местната администрация. Повод за неочакваните инспекции е подаден сигнал от ученици за студени класни стаи. Посещенията бяха в държавната техническа гимназия "Цар Симеон Велики" и в общинското Четвърто основно училище "Иван Вазов".

И в двете учебни заведения ръководствата бяха изненадани от подхода на кмета. "Навсякъде учат търговищки деца и аз съм длъжен да проверя при какви условия става това " - подчерта  той.

В техническата гимназия температурата в класните стаи бе около +18 градуса, като 300 ученици провеждат учебния процес в по-топлите долни етажи на училището. Проблем обаче се оказва липсата на саниране и цялостна енергоефективност на сградата, което веднага рефлектира вътре при застудяване на времето, въпреки добре работещата парна инсталация. Това сподели пред кмета директорът на училището Николай Николов. Затова той очаква скорошно стартиране на  проект за енергийна ефективност по ОП "Региони в растеж" по линия на министерство на образованието. Тук д-р Димитров бе запознат с традициите и развитието на гимназията към момента, с новото оборудване на компютърните кабинети и очакваните резултати в училището по различни международни проекти, включително този за дуалното обучение.

В Четвърто основно училище кметът разговаря  на място с директора Бойка Сотирова. Температурата в час се оказа + 20 градуса. Споделени бяха редица проблеми, сред които и този  с  ученическите  автобуси, които вече са стари и често търпят ремонт, особено при зимни условия. "А това е едно постоянно  перо в  разходната част на бюджета" - каза  директорът пред кмета.

Утре проверките на градоначалника продължават, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама