Санират безплатно и по-малките блокове в Бургас

16:49, 05 яну 16 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Блоковете с по-малко от 36 апартамента, както и тухлените сгради вече ще могат да бъдат включени в програмата за безплатно саниране, съобщиха от Община Бургас. Това са т. нар. кооперации от новото строителство, в които поне 60%  от разгънатата застроена площ са жилищни апартаменти. За да отговарят на условията, тези кооперации трябва да са проектирани преди 26 април 1999 г.

Със свое постановление Министерският съвет предвижда изменения и допълнения в Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, с които се изменят текстовете, свързани с критериите за допустимост на сградите по програмата. Те вече са публикуван на страницата на МРРБ и на официалния сайт на Община Бургас. Разширява се обхватът на допустимост, като в Програмата се включват жилищни сгради, които отговарят на следните критерии: строени по индустриален способ: ЕПЖС (едропанелно жилищно строителство); ППП (пакетно-повдигани плочи); ЕПК (едроплощен кофраж); пълзящ кофраж и разновидностите им - до 36 самостоятелни обекта с жилищно предназначение; многофамилни жилищни сгради (масивни сгради), проектирани преди 26 април 1999 г.

Условията за участие не са променени. Необходимо е да бъде учредено Сдружение на собствениците по ЗУЕС и подаване на заявление по образец до Община Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама