БДЖ спира влаковете между Берковица и Монтана, хвърлят камъни по тях

16:45, 05 яну 16 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Само за шест дни – от 28 декември до 2-ри януари са регистрирани осем случая на замерване на влакове с камъни в участъка между гарите Берковица и Монтана, съобщават от пресцентъра на БДЖ.

В резултат на тези вандалски актове са счупени няколко странични и едно челно стъкло на някои от пътническите композиции, които се движат в участъка. Подобни прояви нанасят значителни материални щети за „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД, като фактически саботират всички усилия на ръководството за предлагане на по-добро и по-качествено обслужване на клиентите. Най-важното измерение на тези посегателства, обаче, е застрашаването на сигурността на движението на влаковете, както и живота и здравето на клиентите и служителите на националния железопътен превозвач, заявяват още от държавната железница.

С цел съхраняване на живота и здравето на своите служители и клиенти, ръководството на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД било принудено да предприеме крайната мярка - временно да спре движението на влаковете в участъка между гарите Берковица и Монтана. Обслужването на пътниците в този железопътен участък ще се извършва с автобуси, като движението на влаковете ще бъде възстановено след успокояването на ситуацията в района.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама