Общината даде добра оценка на "Титан БКС" за зимното почистване

16:30, 05 яну 16 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Улиците в Шумен са в добро състояние за зимните условия, бе отчетено днес на съвещанието на шефовете на почистващите фирми с кмета на града Любомир Христов.

Общинските експерти от „Гражданска защита” докладваха, че сутринта и по обяд днес са направили два обхода на Шумен и кварталите и според тях улиците в града са почистени и проходими. „Титан БКС” чисти 66 големи улици в Шумен, а по-малките се поддържат от общинското предприятие „Паркинги и гаражи”.

Проблем тази сутрин е имало по ул. „Съединение”, където шосето е било заледено и е станало ПТП, разминало се без пострадали. Там се оказало, че посипаната луга е замръзнала на минус 5 градуса и дъждът, който е валял през нощта е обледил пътя.

Наложило се да се хвърлят пясък и сол, за да се почисти, обясни шефът на сектор „Пътна полиция” Светослав Иванов. Според управителя на Титан БКС обаче, използваната луга е качествена, скъпа и замръзва едва при -17 градуса.

Проблем тази сутрин е имало и със заледяване на кръговото на „Руски паметник” в Шумен и на ул. „Васил Друмев”, по която в двете платна има много паркирани автомобили и снегорините не могат да почистят. В кварталите „Боян Българанов” и кв. „Еверест” улиците са в добро състояние за зимните условия, докладваха общинските експерти.

Според един от новите управители на „Титан БКС” Симеон Динев, Шумен е почистен и реакцията на фирмата в зимната обстановка е била напълно адекватна.

„Задълженията ни са да почистим над 60 улици, включително и линиите на градския транспорт и 10 часа след спирането на снега, на пътя да има 4 см. снежна покривка.

От 48 часа работим, 15 машини карат дежурства. Вършим си работата, трябва да има толерантност”, апелира Динев.

Няма проблем и с пътищата в селата в общината, които се почистват от фирма „Барс”, твърди управителя й Данко Добрев. Той допълни, че хората му са се справили добре, единствено в селата Костена река и Овчарово, където няма кметски наместници разчистването на снега закъсняло.

„Пътищата в Шумен са проходими при зимни условия”, обобщи кметът Любомир Христов и призова гражданите да почистят сами около блоковете си, магазините и офисите. Според разпоредбите на Наредба 1, това е тяхно задължение, припомни и зам.-кметът по строителство и екология Боян Тодоров.

Любомир Христов разпореди да бъдат издирени собствениците на всички коли, които от 3-4 дни стоят на паркингите в града и автомобилите да бъдат преместени, за да може снегопочистващите фирми да си свършат работата.

Освен това всяка сутрин в 9 часа шефовете на „Титан БКС” и на „Паркинги и гаражи” ще трябва да представят на кмета отчет за почистените през нощта улици.

Шуменци и жителите на селата в общината могат да подават сигнали на тел. 112, както и на телефоните на дежурния и на секретарката в кметството.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама