Умрелите кучета в приюта в Каменар са били болни

16:30, 05 яну 16 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кучетата в приюта за безстопанствени животни в Каменар не са оставени без грижа и храна през празничните почивни дни. Това съобщи за Topnovini.bg шефът на общинската дирекция за управление на сигурността Николай Няголов, по повод твърдението на доброволци, че са заварили озверели от глад животни, сняг в клетките и два трупа.  

"Едното куче, което е починало от дълго време боледува, а другото от породата питбул е прибрано от служителите на приюта от улицата с множество рани. Предстои ветеринарния лекар да установи причината за смъртта на двете четириноги“, каза Няголов. По отношение на това, че са били оставени без храна и медицински надзор той увери, че животните се хранят ежедневно. "Община Варна разполага с договори за храна, медицински консумативи и медикаменти за кучетата в приюта", каза Няголов. 

Той отрече клетките на животните да не са почиствани от снега и температурите да са били ниски. Вчера е имало служители на общината в приюта, но малко по-трудно са достигнали заради метеорологичните условия. По думите на Няголов пътя към кучкарника е бил затрупан със сняг, но със съдействието на снегопочистващата фирма служителите са успели да стигнат до кучкарника. Животните са останали без надзор единствено в периода от 13:30 до 15:00 часа. Общинските служители се грижат за 120 кучета в приюта за безстопанствени животни в Каменар, каза още Няголов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама