Варна се сдоби с публичен регистър на зелените площи

15:38, 05 яну 16 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Варна вече има публичен регистър на зелените площи, дълготрайните декоративни дървета и дърветата с историческо значение, изготвен съгласно чл. 63, ал. 1 от ЗУТ. Така всяко едно дърво, квартална градинка, улично озеленяване и др., са обследвани, вписани и нанесени в карта.

Регистърът се изработва от 2009 г., като последният, седми етап, включва обобщаване на данните, включително за извънградски и крайградски паркове, извънселищни територии и промишлени зони, съобщи на пресконференция днес проф. Тодор Булев от ВСУ "Ч. Храбър“, ръководител на проекта.

"Зеленият регистър бе един от ангажиментите на кмета Иван Портних, свързани с подобряване на градската среда и опазване на зеленото богатство на Варна. Има назначен експерт в общината, който поддържа и актуализира данните в системата“, заяви Христо Иванов,  зам.-кмет на общината. Той припомни, че работата по обогатяване на зеленината върви активно – готови са проектите за три нови парка – в кв. „Възраждане“, в кв. "Младост“, където е приключила процедурата по отреждането на терените, и в кв. "Аспарухово“.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама