Грабежи и насилие шокираха Кьолн в новогодишната нощ

15:33, 05 яну 16 / Свят 25 233 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметицата на Кьолн Хенриете Рекер свика кризисен щаб, след като около 80 жени са се оплакали в полицията от сексуални нападения и грабежи по Нова година, съобщава Би Би Си. Рекер, която преди няколко месеца бе нападната и ранена с нож от противник на приемането на бежанци в Германия, определи нападенията срещу жените като "чудовищни". Очакванията на властите са броят на оплакванията да се увеличи през следващите дни.

Цяла Германия е в шок от мащаба на нападенията над жени пред централната жп гара в града. По данни на полицията в инцидента са били замесени около 1000 пияни и агресивни млади мъже. Директорът на полицията Волфганг Алберс нарече нападенията „напълно ново измерение на престъпността“. За агресоритсе знае, че са били от арабски и северноафрикански произход, добави още Алберс. В новогодишната нощ жени са били нападнати в Хамбург.

Най-много пострадали има в района на жп гарата и кьолнската катедрала. Съобщава се за дна жена, която е била изнасилена, а други са били обект на един или друг вид сексуално насилие. В района заради тълпите по Нова година е имало унифомени, но те не са успели да забележат инцидентите. Кьолнската полиция призна, че е била неподготвена за случилото се около гарата. Възможно е да има и още пострадали, които не са се оплакали.

"Не можем да позволим районът да се превърне в зона на беззаконие", категорична бе 58-годишната кметица Хенриера Рекер.

В града обаче беше създадена специална разследваща комисия, която ще се опита да изясни и въпроса дали мъжете са се организирали през социалните мрежи. Комисията, наречена „Нова година”, получи допълнително персонална и материална подкрепа, за да установи колкото е възможно по-бързо кои са извършителите. Според местни медии петима мъже са задържани, но досега информацията не е потвърдена офиицално.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама