Арх. Рангелов и Община Русе се разделиха по взаимно съгласие, след като ВАС го върна на работа

15:22, 05 яну 16 / Политика 25 1092 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Арх. Симеон Рангелов и Община Русе се разделиха по взаимно съгласие, след като Върховният административен съд (ВАС) го възстанови на длъжността Главен архитект, която той заемаше в продължение на години. Покрай случая със заведението „План Б“ обаче той беше уволнен, след като се върна на работа след дълъг болничен.

Припомняме, според РДНСК постройката не е била преместваема, каквото е разрешението за издигането й, издадено от местната власт, а масивна сграда. Това решение беше последвано от две заповеди на кмета Пламен Стоилов – за премахването на заведението, както и на тентата към него. По отношение на на арх. Рангелов пък беше поискана оставката му, както и свикана дисциплинарна комисия, която да реши, дали той да бъде уволнен от работа.

Това в крайна сметка се случи, което доведе до завеждането на съдебни дела. Симеон Рангелов оспори уволнението си и в крайна сметка ВАС го възстанови на работа, а непосредствено след това той напусна по взаимно съгласие с работодателя си – Община Русе.

Красимир Даков пък, както и съпругата му, водиха дела в Административния съд в Русе, за да докажат, че „План Б“ е преместваем обект, а тентата към него – законна. На първа инстанция относно заведението съдът се произнесе, че заради мащабите си „План Б“ не е преместваем обект, но при обжалването ВАС излезе с противоположно решение, което е окончателно. Относно тентата пък още в Русе беше решено, че поставянето й не противоречи на никакви правни норми. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама