Само за два дни са изразходени 25 % от общинските средства за зимно поддържане

15:15, 05 яну 16 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 „За изминалите два дни общинската администрация в Сливен е изразходила 25 % от средствата, които са предвидени в бюджета й за зимно поддържане”, каза днес кметът Стефан Радев. Той поясни, че общината прави всичко възможно да осигури базовите услуги, които трябва да оказва на гражданите си през зимния сезон.

„ Към момента няма постъпили сигнали за пътно-транспортни произшествия в град Сливен и на територията на общината. Общинската пътна мрежа е нормално проходима при зимни условия и няма затворени участъци”, обяви още кметът. 

Поради технологични особености, свързани с новата настилка, главната улица на Сливен не може да бъде почиствана механично и да се обработва със соли. Тя ще се чисти ръчно, а задължение на гражданите и на собствениците на офиси, заведения и магазини е да почистват тротоарите около сградите и помещенията си.

„Иска ми се да бъдат почистени всички булеварди и улици в града и като цяло в общината, така сякаш не е валяло сняг, и не е зима, но работим с ограничен ресурс", каза градоначалникът. Той посочи, че Община Сливен има сключени договори за зимно поддържане с две дружества – за уличната мрежа в града с дружеството „Грийн партънрс – БКС" ЕООД, което извършва и сметосъбирането и сметоизвозването, както и с „Пътно поддържане „ЕООД – за общинската пътна мрежа. Към първата фирма общинските задължения са над 4 млн. лв., а на дружеството „Пътно поддържане" ЕООД, общината не е плащала от две години.

В бюджета си Общината има заложени 120 000 лв. за почистване на улиците в Сливен и 470 000 лв. за почистване на общинската пътна мрежа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама