Увеличават се измамите с лотарията за зелена карта

15:06, 05 яну 16 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Увеличават се измамите с имейли и хартиени писма, изпращани до участниците в лотарията за зелена карта, предупреждават от посолството на САЩ у нас.

Измамниците, които изпращат тези фалшиви мейли и писма, твърдят, че са представители на американското правителство в опит да получат пари от участниците в лотарията. Всички кандидати трябва да се запознаят с информацията за измами, свързани с лотарията за зелена карта, предоставена от Федералната търговска комисия. Съветваме участниците да прегледат правилата и процедурите на лотарията за зелена карта, за да знаят какво, кога и от кого да очакват, се казва в съобщението.

От там уточняват, че кандидатите могат да получат мейли от американското правителство, но в тях никога не съобщават дали някой е спечелил или не от лотарията. Проверката става само през сайта  http://www.dvlottery.state.gov.

Таксите за молбите за виза от лотарията за зелена карта се плащат на касиера в американското посолство или консулство по време на насроченото интервю. Американското правителство никога не изисква пращането на пари предварително чрез чек, платежно нареждане или паричен превод, уточняват още от посолството.

Предупреждават също така, че многобройнте сайтове с информация за лотарията, може да предоставят неплан или невярна информация и затова винаги трябва да се сравнява с официален източник на американското правителство. Съветват още кандидатите за визи да са предпазливи по отношение на фирмите, които твърдят, че предлагат съдействие за получаването на американски визи.

Някои сайтове и имейли се стремят да подведат клиентите и обществеността, че са официални уеб сайтове на американското правителство. Те са създадени така, че да изглеждат като официални уеб сайтове, често дори имат изображения на американското знаме, Капитолия, Белия дом или Статуята на свободата. Помнете, че всеки сайт, чийто адрес не завършва на „.gov”, трябва да бъде смятан за подозрителен. Ако желаете да подадете жалба за интернет измама, моля, посетете econsumer.gov. Този сайт се поддържа от агенции за защита на потребителя от 17 страни и се управлява от Федералната търговска комисия, се казва още в съобщението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама