Миков: Предаването на Волгин явно дразни дясната душа на Лозанов

14:47, 05 яну 16 / Политика 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на БСП Михаил Миков заяви, че свалянето на предаването „Деконструкция“ от ефира на БНР "дразни дясната душа на председателя на Съвета за електронни медии (СЕМ) Георги Лозанов". Това заяви самият той по време на първата пресконференция за новата година на партията, предаде репортер на София Topnovini.bg

„Обсъдихме въпроса със сваленото предаване на Петър Волгин. Изпратих писмо до СЕМ. Днес очаквам произнасяне на Съвета по въпросите, които поставихме. Те са основни за свободата на словото, която е конституционен принцип", заяви Миков.

Припомняме, че предаването "Деконструкция" беше свалено от ефир, след като друга водеща в него - Калина Андролова, нарече „Лумпени!“ хората, които защитиха с протест бившия вътрешен министър Христо Иванов след подадената от него оставка. Те настояха за реална съдебна реформа, каквато според тях няма как да се осъществи с приетите от депутатите промени в Конституцията.  

"Директорът на БНР и председателя на СЕМ разчитаха, че празниците ще покрият със забрава самоволното и незаконосъобразно въздействие от Лозанов върху Управителния съвет и директора на БНР за сваляне на това предаване", каза още Миков.

Според него десницата в страната се опитва да убие свободата на словото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама