Нормална обстановка при зимни условия в региона, отчете Областна администрация - Русе

14:28, 05 яну 16 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пътищата първи, втори и трети клас в региона, за които е отговорна Агенция „Пътна инфраструктура“, са проходими, съобщиха днес от Областна администрация - Русе.

Отчетено е, че на територията на всяка една от общините движението се провежда безпроблемно, въпреки известно забавяне от Областно пътно управление и пътно-поддържащите фирми. В тази връзка от администрацията на Стефко Бурджиев напомнят, че с приоритет се обслужва първокласната пътна мрежа, а след това пътищата втори и трети клас.

Въпреки съобщението от тази нощ от АПИ, че се ограничава движението за всички МПС в област Русе, както и на тежкотоварни автомобили по път I-5 Русе - Велико Търново, от администрацията в крайдунавския град заявяват, че през изминалата нощ не е допуснато спиране на движението на Беленския баир. Уточнява се, че ограничаване на движението е имало за тежкотоварни автомобили, но "не по вина и по причина на това, че пътищата в област Русе не са били добре почистени, а поради искане на Областните пътни управления от Търговище и Велико Търново".

Уверява се, че към настоящия момент фирмите, които се грижат за състоянието на пътищата на територията на областта извършват навременно и качествено своите задължения.

Електрозахранването, радио- и телевизионни връзки, както и покритието на клетъчните телефони е в изправност и без регистрирани сривове.

"По отношение готовността на областта да посрещне изменения в климатичните условия през следващите дни би могло да се заключи, че е създадена добра координацията и взаимодействието между отговорните институции. Свидетелство за това са предприетите организационно-подготвителни действия още в края на месец септември и последвалата в края на месец декември миналата година среща с ръководителите на Регионална здравна инспекция – Русе, Центъра за спешна медицинска помощ – Русе, ОД на МВР Русе, РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Русе, Областно пътно управление – Русе, Митница Русе (отговорна за територията на Дунав мост), „Военно окръжие“ – Русе. По време на провелата се тогава среща всяка една от страните е докладвала своята собствена готовност за работа при екстремални зимни условия, както и възможността да комуникират с всички останали по веригата. Актуализирани са Плановете за взаимодействие, като действията на службите за бързо реагиране през последните дни доказват, че координацията и взаимодействие между тях е на достатъчно добро и професионално ниво", отчитат още от администрацията на Стефко Бурджиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама