Обвинителен акт за убийството на 4-годишната Ани все още няма

13:57, 05 яну 16 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Делото за убийството на 4-годишната Ани Борисова, което разтърси Гърция в началото на месец май миналата година се очаква да започне през следващите месеци, съобщава GRReporter.info.

Те изразиха увереността си, че гръцките съдебни власти ще ускорят започването на процеса преди изтичането на 12-месечния срок на задържане в предварителния арест на майката и бащата на Ани – Димитрина Борисова и Станислав Бакърджиев.

В изявление пред GRReporter адвокатът на бащата Панайотис Хрисикакис посочи, че атинската прокуратура все още не е издала обвинителен акт. Солунският адвокат Севдалина Чернева – Цирона потвърди тази информация, като отбеляза, че актът ще бъде издаден много скоро, тъй като следствието е приключило преди около две седмици. Тя заяви, че е свързана със случая, но не уточни по какъв начин.

Съдбата на 4-годишната Ани Борисова започна да занимава гръцката общественост и медиите на 26 април, когато бе обявена за изчезнала и гръцката организация „Усмивката на детето” подаде сигнал Amber Alert в европейската  мрежа на организациите, които се грижат за деца в опасност.

Първоначалните твърдения на майката Димитрина Борисова,че детето е изчезнало бяха оборени бързо с появата на бащата Станислав Бакърджиев. След проведените разпити  гръцката полиция разкри ужасяващи детайли около убийството на Ани. Според адвоката на Станислав той признал, че е унищожил трупа, но не и че е убил детето.

В същото време адвокатите на двамата родители на Ани настояваха съдебните власти да привикат на разпит приятеля на Станислав – Назиф Ахмедов, известен като „Ники” и „свидетелят Николай”, който се намирал в квартирата му в нощта на убийството. От публикация на гръцкия таблоид „Еспресо” стана ясно, че намиращият се в България Назиф е отговорил на изпратените му от гръцкия следовател въпроси в Районната прокуратура в Габрово. Според източници на изданието той попаднал в много противоречия не само спрямо показанията на Станислав Бакърджиев, но и спрямо собствените си първоначални показания, които предоставил на гръцко – българската граница. В резултат на това гръцките съдебни власти са издали европейска заповед за арестуването му.

Кой е убил Ани и какво точно се е случило в дните около Великден миналата година предстои да се изясни в съдебната зала. В медиите се разпространяват най-различни версии за събитията, но GRReporter припомня, че в Гърция има следствена тайна и достъпът до следствието, дори и на юристите, е строго ограничен и регламентиран. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама