Нова обществена поръчка за ремонт на Зимния дворец, този път за 35 млн. лв.

13:56, 05 яну 16 / Спорт 25 510 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дружеството „Академика 2011“ е обявило нова обществена поръчка за реконструкция на Зимния дворец в столицата. Тя е на стойност 35 млн. лв., става ясно от регистъра на Агенцията за обществени поръчки.

Припомняме, че предишната процедура за реконструкция на сградата беше обявена през 2014 г., но предизвика скандали заради огромната сума, предвидена за ремонта – близо 50 млн. лв. Тогава ръководството на „Академика 2011“ избра за изпълнител на проекта обединението „София спорт“, което се състоеше от две фирми - „Главболгарстрой“ и „Форрайс“. Консорциумът беше избран, въпреки че беше предложил най-високата прогнозна цена.

По това време министър на спорта от служебното правителство на Георги Близнашки беше Евгения Раданова. Тя отмени търга заради необосновано високата цена за реконструкцията.

От своя страна Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени решението на спортното министерство за прекратяване на процедурата.

През април тази година тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) отмени решението на КЗК и окончателно спря процедурата за реконструкция на Зимния дворец.

В последния ден на 2015 г. „Академика 2011“ е обявила нова обществена поръчка на стойност 29,166 млн. лв. без ДДС или 35 млн. лв. общо. Крайният срок за получаването на офертите е 22 февруари. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама