Варненският съд потвърди ареста на рецидивист, разследван за палеж

13:38, 05 яну 16 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Севдалин Енчев, разследван за умишлен палеж на лек автомобил, остава в ареста. Състав на Апелативен съд Варна потвърди определение на Окръжен съд Силистра, с което е било отказано изменение на мярката за неотклонение.

29-годишният мъж е в ареста от 12 август миналата година, след като е бил привлечен като обвиняем за умишления палеж на лек автомобил "Ауди”, извършен  два дни по-рано на паркинг на ул. "Баба Тонка” в Силистра. Бързите процесуално-следствени действия довели да разкриването на трима мъже, съпричастни към палежа. Сред тях бил и Севдалин.

За пореден път в рамките на два месеца втората съдебна инстанция намира, че няма основания за промяна на изводите, свързани със законността на ареста на Енчев. Те изцяло са направени на базата на събраните доказателства – гласни, писмени, други материали и експертизи. Преценката им обосновава предположението, че обвиняемият е извършител на палежа. Варненският апелативен съд споделя и доводите на съда в Силистра относно реалната опасност Севдалин да извърши друго престъпление. Въпреки младата си възраст Енчев е имал интензивна престъпна дейност. Вече е осъждан 19 пъти за различни престъпления от общ характер, в това число и за умишлен палеж. 

Днес втората съдебна инстанция не сподели твърденията на защитата на обвиняемия, че по досъдебното производство не се работи. Съдът намира, че в кориците на делото има данни за множество процесуално-следствени действия и експертизи, чиито заключения вече са изготвени.

Законосъобразна и адекватна на обществената опасност на престъплението мярка за процесуална принуда спрямо Севдалин Енчев, разследван за умишлен палеж е "задържане под стража”, определи днес Варненският апелативен съд. Това определение не подлежи на обжалване.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама