Осъдиха за четвърти път шофьор, карал в нетрезво състояние

12:41, 05 яну 16 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната прокуратура в Пловдив постигна осъдителна присъда от две години и половина лишаване от свобода при строг режим спрямо Митко Пенчев, на 25 г. от Пловдив.

Наказанието му е за управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда, след като е осъден за същото деяние с влязла в сила присъда - престъпление по чл. 343 б, ал. 2, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвинителният акт е по бързо производство и е внесен в Районния съд само четири дни след извършване на деянието.

Пенчев е неправоспособен водач. От 2007 г. до 2014 г. е бил осъждан три пъти за шофиране в нетрезво състояние, като са му налагани наказания - пробация и лишаване от свобода условно.

На 26 декември 2015 г. Пенчев употребил алкохол. Към 22 ч. се качил на лек автомобил"Мерцедес Е 220", с пловдивска регистрация, и потеглил по ул. "Елба" в Пловдив. Колата се движела без преден регистрационен номер и полицаи я спрели за проверка.

Проверка с дрегер отчела 2,10 промила алкохол на водача. На място е бил съставен акт на Митко Пенчев. Полицаите му издали талон за медицинско изследване, но той отказал да даде кръвна проба за наличие на алкохол.

"Въпреки трите си осъждания за шофиране в пияно състояние, Пенчев не е коригирал своето поведение, освен това никога не е имал правоспособност да управлява моторно превозно средство и с това си поведение сериозно е застрашил безопасността на участниците в движението по пътищата. Щастлива случайност е, че не се е стигнало до пътен инцидент", коментира прокурорът по делото Георги Кърпаров.

Съдебният акт на Районния съд в Пловдив е влязъл в сила на 30 декември 2015 г. след споразумение и е окончателен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама