Съдът остави в ареста един от биячите на 3-годишния Христо

12:39, 05 яну 16 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съдът остави в ареста Патрик Първев, предаде репортер на София Topnovini.bg. Той е един от двамата обвиняеми за побоя над 3-годишния Христо в края на юли миналата година.

Припомняме, че малкото момче беше поверено на Първев да го гледа заедно с неговия приятел Александър Донов, като двамата трябвалo да се грижат за него в апартамент в столичния квартал "Зона Б-19". Вместо това обаче, те му нанесли тежък побой.

Адвокатът на Първев заяви в съдебната зала, че мотивите за задържане под стража са неоснователни и несъстоятелни. Беше поискано от съдиите да се вземе под внимание крехката възраст на обвиняемия и да му бъде наложена по-лека мярка - задържане под домашен арест. Според защитата Първев няма как да се укрие или да извърши друго престъпление, ако бъде в дома си.

Според прокурора обаче съществува реална опасност за подобни действия, а здравословното състояние на обвиняемия съответства на условията на ареста.

От своя страна Патрик Първев също помоли съдиите за по-лека мярка и заяви, че няма как да извърши друго престъпление, ако е в собствения си дом.

Съдът обаче намери жалбата за неоснователна и заяви, че няма нищо ново, което да налага изменение на мярката в по-лека, тъй като Първев е обвинен в тежко умишлено престъпление. Според съда съществува реален риск за извършване на престъпление и заради това той остава в ареста.

След заседанието адвокатът на Първев не пожела да говори пред журналисти. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама