Осигуриха топъл обяд за още 80 крайно бедни пловдивчани

12:10, 05 яну 16 25 629 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
80 пловдивчани ще получават всеки ден топла храна в социалната трапезария на ул. "Звезда" 16 в район "Западен". Днес тя бе официално открита от кмета Иван Тотев, зам.-кмета Георги Титюков и районният кмет Димитър Колев.

Трапезарията ще предлага топъл обяд до края на април. Договорът е с фонд "Социална закрила" към Министерството на труда и социалната политика, с който Община Пловдив работи съвместно от 2013 г., припомни Титюков, а благодарение на европейски програми трапезарията се поддържа и през лятото. Отделно от бюджета на Пловдив над 270 хил. лв. се отделят за 2000 души, които се изхранват в 11 социални трапезарии в шестте района на града. Над 550 хил. лв. пък се заделят за поевтиняване храната на 1700 души диетици и диабетици.

Храноденът за социалната трапезария е на стойност 2 лева. От кандидатствалите 96 души са одобрени 80, които са самотни без доходи и близки, които да се грижат за тях, самотноживеещи или семейства с единствен доход от пенсия, скитащи и бездомни, младежи, напуснали домове за деца, лишени от родителски грижи и др.

"Тази социална програма е насочена към хора в много тежко социално положение. За разлика от традиционните трапезарии, които поддържа Общината през зимните месеци, тук проектът касае бездомници, напуснали домове, самотни, които имат нужда от социална подкрепа", коментира кметът на Пловдив Иван Тотев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама