Почистват тротоарите във В. Търново с малогабаритни машини

12:08, 05 яну 16 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ангажирани със снегопочистването във Велико Търново служители използват малогабаритни машини за осигуряване на нормалната проходимост на тротоари и пешеходни пространства. В експлоатация са комбиниран минибагер с гребло и самоходен роторен снегорин. С тях до момента са обходени пешеходни алеи в централната част на старопрестолния град и в кварталите.

Над 60 са ангажираните служители на общинската фирма, на които е възложено ръчно разчистване на пространствата около автобусните спирки, на тротоарите, обществените стълбища и алеите в парковете.

Съгласно разпоредбите на Наредбата за опазване на околната среда собствениците, наемателите и ползвателите на жилищни и офис-сгради, на магазини и други търговски обекти са длъжни сами да изчистят снега от прилежащите си тротоарни площи. Те трябва да се погрижат и за отстраняването на ледени висулки от фасадите на сградите.

Жителите на Велико Търново и населените места могат да подават сигнали за необходимостта от снегопочистване и предприемане на мерки на телефони 0887209451 или на 062/619102. Обажданията се приемат от служители, които координират дейностите по зимната поддръжка на пътната инфраструктура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама