Бюнямин Хасан: ДПС-Шумен остава единно

12:04, 05 яну 16 / Политика 25 508 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ДПС-Шумен и структурите в областта остават единни. Разцепление няма, бе категоричен общинският лидер на политическата сила Бюнямин Хасана, който коментира за Topnovini.bg сътресенията в партията от последните дни на 2015 година.

Припомняме, че на 24 декември след заседание на Централния съвет на ДПД от поста председател бе освободен Лютви Местан. Той заедно с Хюсеин Хафъзов, Шабанали Мехмед и Айдоан Али бяха изключени от партията. Али е депутат от Шуменски регион.

До националната конференция на ДПС през април ръководството на Движението и на Парламентарната група на ДПС поемат депутатите Рушен Риза, Мустафа Карадайъ и Четин Казак.

“В област Шумен няма разцепление. Подкрепяме решението на Централния съвет на ДПС, макар че дойде малко неочаквано, то бе единодушно прието. Няма да има разцепление в ДПС”, коментира Бюнямин Хасан. Той добави, че напусналите Движението за права и свободи не са членове на партията, а обстановката в структурите на ДПС е спокойна. В момента текът събранията на отделните структури. Има решение за провеждане областна конференция, която ще е малко преди националният форум на партията през април.

В близките седмици започват и срещи на новото ръководство на ДПС със организациите по места. 

“До момента Лютви Местан и хората около него не са обявили, че имат намерение да правят нова партия”, каза още Бюнямин Хасан и добави, че за него позицията на колегата му Айдоан Али не е била изненада. “Аз познавам ситуацията в партията и настроенията в структурите от област Шумен. Развитието на нещата подсказваше, че може да се очаква подобни действия от страна на Айдоан Али. Той бе предложен за депутат от централното ръководство на ДПС”, коментира още Бюнямин Хасан, но отбеляза, че не желае да коментира минали решения. Той обаче обясни, че до момента не е било специално обсъждано решението на Айдоан Али. Това обаче неизбежно ще се случи на отчетно-изборните събрания по места.

“Не мога категорично да кажа: Да или не. Явно има разочарование в избирателите от ситуацията, но тава са политически моменти, в които всеки според политическите си възгледи, взема решение за себе си”, добави Бюнямин Хасан и коментира, че лично за него създалата се ситуация с колегата му Айдоан Али е неприятна, защото позицията не е съгласувана на общинско и областно ниво. Депутатът и общински лидер на ДПС в Шумен уточни, че Али не е член на партийната организация и по тази причина не може да произлезе нищо съществено за политическата сила като цяло.

“Проблем е обаче, че като партия губим депутат. Това е нещото, което трябва да се обсъжда”, каза Бюнямин Хасан. Той категорично опроверга слуховете, че предстоят смени в областното ръководство на ДПС-Шумен и ги квалифицира като спекулации.

“Предстоят общинска и областна конференция. Доказали сме през годините, че при нас много рядко се случва някой да дойде от някъде, за да смени някого. Не е здравословно още от сега да се занимаваме с това, кой, кого ще сменя и кога ще го прави. Никой няма нужда от излишно нагнетяване на напрежението. Още повече, че ние в Шумен рядко сме допускали подобни скандали и този път всичко ще се случи както трябва”, коментира в заключение Бюнямин Хасан.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама