Куфари с човешки останки откриха в австрийско езеро

11:40, 05 яну 16 / Свят 25 230 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три куфара с човешки останки откри за ден австрийската полиция край езерото Траунзее в курортния австрийски регион Залцкамергут.

По-рано в неделя следователи се натъкнаха на покъртителната гледка на разчленен труп на жена, скрит в два куфара. Аутопсията, направена още същата вечер, показва, че останките принадлежат на една и съща жертва - жена на около 70-годишна възраст. На този етап от разследването самоличността й не е известна, а на първо време властите проверяват регистрите с изчезнали лица. Установяването на самоличността ще стане трудно, тъй като трупът е обезглавен.

Ръководителят на местната криминална служба Готфрид Митерленер изказа предположения, че възрастната дама е загубила живота си около Коледа или края на годината, но подчерта, че силите на реда все още не разполагат с отговор как точно е била убита. По първоначални данни на полицията не е открита следа, която да даде насока на разследващите органи. 

Часове по-късно на същото място органите на реда намериха и трета пътна чанта, този път с нарязано мъжко тяло. Към момента властите не разкриват допълнителна информация. Към чантата с трупа били вързани камъни, които да го теглят надолу, пише derstandard.at.

Засега не е ясно дали и двамата са станали жертви на престъпление и дали имат връзка помежду си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама