Четири пожара гасиха огнеборците в Шуменско, спасиха и бедстващ щъркел

11:27, 05 яну 16 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четири сигнала за пожари са получени в дежурната част на ОУ “Пожарна безопасност и защита на населението” в Шумен през последните 24 часа. Три от пожарите са с материални загуби, един, който е възникнал в комин, е без нанесени материални щети.

Вчера пожарникарите спасиха и щъркел.

Сигнал за бедстващата птица е получен в 18.01 часа в понеделник. На кръстовището на ул.”Ген. Скобелев” и “Марица” е изпратен екип.  Полицейски екип оказал съдействие за обезопасяване на движението в пътния участък, докато служители на пожарната се качили на ел. стълб, за да свалят и спасят щъркела.

В 16.09 часа вчера е получен сигнал за пожар в апартамент на ул.”Северна” в Шумен. Жилището е общинска собсвеност, обитава го И.П. Пламъците тръгнали от неизправен проточен бойлер. В пожара е изгоряло кухненско шкафче и микровълнова фурна. Опушени са 20 кв.м. стени. Пламъците са погасени и не е допуснато разпространение на огъня. Апартаментът е спасен от изгаряне.

В 19.33 часа снощи е получено съобщение, че на ул.”Виница” във Велики Преслав е възникнал. На място е изпратен екип от РС “ПБЗН”, който загасил пожара. Пламъците тръгнали от неизправен електрически уред /маслен радиатор/ в присъствието на собствениците на имота. 100 кв. метра са опушените стени, четири електроуреда са унищожен и част от покрива на къщата. Пострадали няма.

Късо съединение в гараж на ул.”Александър Стамболийски” в гр. Плиска е предизвикало пожар със загуби. Сигнал за него е получен в 15.57 часа . В дома на 46-годишният В.В. е изпратен противопожарен екип, който потушил пламъците. Изгоряла е техника, опушени са 40 кв.м. стени. Къщата е спасена от изгаряне.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама