Почистват снега от вътрешнокварталните пловдивски улици

11:26, 05 яну 16 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След като цяла нощ от ОП "Чистота" почистваха и обработваха основните пътни артерии в Пловдив, тази сутрин около 5 часа машините влязоха и във вътрешнокварталните улици на града. Това съобщи директорът на общинското предприятие Иван Стоянов.

Основните улици, включително в "Столипиново", вече са на черен асфалт. Снегопочистването в "Източен" бе ръководено съвместно с районния кмет Николай Чунчуков.

"Освен останалите улици, изчистена бе и улица "Сокол", на която живее и първото новородено бебе на Пловдив за 2016 година Бойко Златев Киров", заяви районният кмет Николай Чунчуков. Вчера по обед бебето, кръстено на премиера Бойко Борисов, бе изписано от родилния дом на улица "Весела".

"Снегът заваля снощи около 20 часа и веднага машините излязоха да разпръскват сол по основните пътни артерии. Ситуацията се усложни, след като от 2 до 5 часа валя суграшица и заради ниските температури се образува поледица. Веднага обработихме основните пътища и тази сутрин те са на черен асфалт", разказа Стоянов.

Сутрешният трафик в Пловдив е нормален. Автобусите на градския транспорт се движат без закъснение, допълни заместник-кметът по транспорт Златин Велев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама