Медицинска експертиза ще реши дали Герман Костин ще остане в ареста

10:48, 05 яну 16 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обвиненият в убийството на 5-годишния Никита Леонтиев Герман Костин остава в ареста, предаде репортер на София Topnovini.bg. Преди Коледа той поиска от Софийски градски съд (СГС) да го пусне най-малкото под домашен арест. Магистратите обаче отказаха.

Причина за това Костин да остане в ареста е заболяване. То не му позволи дори да присъства на днешното заседание на Апелативен съд - София. Именно заради това разглеждането на мярката му беше отложено за 14-и януари. 

Адвокатът на Костин Капка Гергинова обясни пред журналисти, че медицинската експертиза трябва да установи какво е неговото здравословно състояние и дали може да остане в ареста.

"Оплакванията са ревматологични и неврологични. Експертизата трябва да е от двама лекари, които да покрият необходимите специалности. Трябва да се направи и преглед", коментира тя.

Припомняме, че в края на март миналата година беше намерено тялото на детето, което беше поставено в куфар. Той беше открит край софийското село Пасарел. Два месеца по-късно прокуратурата задържа и обвини Герман Костин за умишленото убийство на Никита. Самият Костин не призна вината си. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама