8 училища в Бургаска област остават затворени, възстановено е електричеството навсякъде

10:28, 05 яну 16 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
8 училища в Бургаска област ще останат затворени и днес, 5 януари. Това съобщи за Topnovini.bg началникът на Регионалния инспекторат по образование Виолета Илиева. Със заповед на кмета на община Камено днешният ден е обявен за неучебен в четирите училища заради образуване на преспи и затваряне на пътищата.

Късно снощи е била получена и заповедта на кмета на Айтос Васил Едрев. В селата Карагеоргиево, Пирне и Тополица също няма да отворят класните стаи.

Всички останали училища в област Бургас работят с нормален ритъм, като се следи за температурите в класните стаи. „В момента нямаме информация от страна на директорите да има занижение на температурите. По сигнали на родители обаче правим проверки на различни учебни заведения. Медицинските сестри измерват температурите, като се надявам живакът в термометрите вече да е достигнал 18 градуса, така че да бъде осигурен един нормален учебен процес за децата”, коментира Илиева.

Очаква се осемте учебни заведения, които два дни са в дървена ваканция, да отворят врати утре.

Междувремено ситуацията с електрозахранването в областта вече е нормализирана, съобщават от ЕВН. На територията, обслужвана от електроразпределителното дружество, няма населени места със спрян ток. Екипите на EVN България и диспечерските центрове остават в готовност за реакция в случай на необходимост за възстановяване на електрозахранването по отделни места, напомнят оттам.

Припомняме, че вчера редица населени места в Бургаска област бяха с прекъснато електрозахранване заради аварии. Ток нямаше в бургаските села Драка, Малина, Светлина, Загорци, Суходол, Сърнево, Орлинци, Зорница. Аварии имаше още в Поморие, Обзор, Созопол и Черноморец. Проблем с тока имаха и жителите на Каменар, Лъка, Извор, Братово и Бродилово.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама