Очакват се заледявания в Старозагорско

10:09, 05 яну 16 25 246 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Продължава обработването със сол и пясък на пътищата в Старозагорско, съобщиха от Областния кризисен щаб.  

Заради започналото покачване на температурите и евентуалната опасност от заледяване довечера, фирмите ще започнат в следобедните часове и отново на сутринта да обработват участъци с очакван водосбор от топящ се сняг по пътните артерии.

В Старозагорска област за изтеклото денонощие по пътищата са работили 109 почистващи машини.

В момента пътната обстановка в Старозагорска област е спокойна. Новата снежна покривка е с дебелина от 4 до 8 см. Няма затворени пътища и проходи. До 3 часа днес  бил затворен проходът Хаинбоаз по искане на Велико Търново, заради ледения дъжд, който е валял в региона. След това проходът е отворен и няма ограничение за движението на моторни превозни средства.

Към 9 часа тази сутрин е подаден сигнал за участък от 100-150 м с гъста мъгла при надлеза на жп линията на пътя Мъглиж-Тулово. Там е необходимо да се кара с повишено внимание.

В участък от изхода на Стара Загора към с. Богомилово и пътна връзка към Чирпан са образувани заледявания. На заседанието на кризисния щаб бе взето решение за оказване на съдействие за почистване с техника на „Пи Ес Ай”.

За изтеклата нощ на територията на областта не са регистрирани тежки ПТП. Няма закъсали коли.

От EVN съобщават, че в областта няма аварии и населени места без енергозахранване.

От Областна администрация е поискано съдействие от екипите на снегопочистващите фирми при забелязване на превишаване на речните нива, веднага да се подава сигнал.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама