Димо Гяуров: Доган ще направи заявка за властта

09:22, 05 яну 16 / Политика 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„До момента не съм видял нито едно сериозно доказателство за обвързаността на Лютви Местан с турските специални служби“. Това коментира в сутрешния блок на Нова телевизия бившият директор на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров. Той определи като „проява на грандиозна глупост“ решението на Местан да потърси убежище в турското посолство, но според него това не означава шпионска връзка.

„Не вярвам на историята за шпионажа. На тези въпроси трябва да се даде отговор в най-близко бъдеще от страна на ДАНС и прокуратурата, защото за разлика от разузнаването, резултатите от работата на контраразузнаването трябва да бъдат публично известни“, заяви Гяуров.

Според бившия шеф на разузнаването, намесата на Ахмед Доган в отстраняването на Лютви Местан от поста на председател на ДПС е, за да сложи партията в нови релси. Според него действията на Доган са насочени „не толкова към избирателите на ДПС, а към българите-християни, да покаже новото ДПС и да го представи като приемливо за управлението.“

Гяуров прогнозира, че Доган скоро ще направи заявка за властта, както и, че ДПС ще има решаваща рола в предстоящите президентски избори.

Гяуров се усъмни и в твърдението на премиера Бойко Борисов, който обяви, че е бил търсен от турския президент Реджеп Ердоган и премиера на Турция Ахмет Давутоглу по повод съдбата на Лютви Местан.

„Турция държи изключително много на дипломатическия път. Това е една от държавите в Европа и в света, за които протоколът е железен. Но дори да има интерес към подобен разговор, това все още не означава натиск непременно”, каза Димо Гяуров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама