Само двама бездомници са настанени в Кризисния център в Шумен

07:32, 05 яну 16 25 630 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Само двама бездомници са били настанени по празничните дни в Кризисния център в Шумен. Хората без покрив и в момента са там. Това обяви за Topnovini.bg управителят на Общинско предприятие “Общински жилища и имоти” (ОЖИ) Цанко Цанев и добави, че се подготвят документите за постъпване в старчески дом на един от приютените. Цанев отбеляза, че с падането на снега и застудяването се очаква броя на настанените да расте. Обикновено бездомните се пренасочват към Кризисния център от болницата или полицията и в много редки случаи хората без дом сами търсят услугата.

Кризисният център в Шумен разполага с 12 места, а на настанените се осигурява топла храна от Социалната кухня в града. Срокът на престоя се определя със заповед на кмета, като е имало случаи, когато е разрешението е било за целия зимен период.

“Обстановката е спокойна. Настанените са в пъти по-малко от обичайното за този период на годината”, коментира Цанев и допълни, че при нужда има готовност да се ползва базата и на Временния център за настаняване.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама