Варненец доказа, че снегопочистване в града няма (видео)

22:58, 04 яну 16 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дейност като "снегопочистване" във Варна няма въпреки уверенията на местната власт. Това доказа буден гражданин, поел риска да обиколи с колата си различни райони на морския град с включена видеокамера зад предното панорамно стъкло.

В началото на първия работен ден на Новата година, когато трафикът е интензивен, положението в града е все така абсурдно и драматично, както бе и в неделната вечер. Автомобилите едва пъплят, а хората щъкат в опасна близост до тях, защото тротоарите са непроходими заради неразчистените преспи.

9-минутното клипче, което пресъздава кадрите на забързан каданс, улавя едва един снегорин в района над ХЕИ, който не извършва никаква дейност, а просто се движи с включена светлинна сигнализация по заснежения път. Малко по-рано пък шофьорът с камерата кара по участък, през който е немислимо да премине автобус.

Едва в края на клипчето се забелязва още един снегорин, който обаче разчиства затрупания портал на Пристанище Варна на бул. "Приморски". 

Освен липсата на снегопочистване, впечатление от кадрите прави, че уличното осветление по някои централни булеварди не функционира, което създава допълнителни опасности за всички участници в движението, най-вече за пешеходците. Сигнал за неработещи лампи Topnovini.bg получи и от ул. "Народни будители" в кв. Аспарухово.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама