Продават сгради от недостроения „Синеморец бей“ за 768 хил. лв.

20:59, 04 яну 16 25 451 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Част от строения и недовършен комплекс „Синеморец бей“, намиращ се в местността Поляните край едноименното село в община Царево, излиза на търг, показа проверка на Topnovini.bg. Частният съдебен изпълнител Станимира Николова при Бургаския окръжен съд е обявила за публична продажба шест от сградите на комплекса. Началната цена, от която стартира наддаването, е 768 000 лв. без ДДС.

Причината за търга са дългове на фирмата собственик на имота „Рагнарок“ ООД към Българо-американската кредитна банка (БАКБ).

„Синеморец бей“ е с разгърната застроена площ от 5810 кв.м, а продаваните шест сгради  заемат 4876 кв.м от целия терен. Намира се на 150 метра от морето. По проект комплексът включва апартаменти за сезонно ползване, пицария и басейн. Разрешителното му за строеж е от 28 декември 2007 г. От месец април 2008 г. имотът има две ипотеки в полза на взискателя БАКБ за сумата от 327 000 щатски долара.

Започналата през есента на 2008 г. световна икономическа криза се отразява на строителството на комплекса и подобно на много други сгради по Черноморието той не е завършен поради липса на средства. Така в края на 2014 г. имотът е обявен за продажба за същата като сегашната начална цена, но купувач не се намира.

Сега се прави нов опит за продажба на „Синеморец бей“. Търгът стартира от днес, 4 януари, като в рамките на един месец кандидат-купувачите могат да депозират наддавателните си предложения в канцеларията на Районния съд в Царево. Офертите ще бъдат обявени на 5 февруари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама