Ако видиш снегорин, пожелай си нещо, зоват варненци (снимки)

20:38, 04 яну 16 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варна и регионът са на прага на бедствено положение, което може да бъде обявено още във вторник – заради неблагоприятните прогнози за през нощта и видимата липса на ресурс и организация на снегопочистване.

На фона на повсеместната непроходимост в областния град, на преливащите контейнери за смет и на тотално нарушения делничен ритъм, все повече варненци в социалните мрежи призовават: "Ако видиш снегорин, пожелай си нещо!". "Пожелах си да не ми се налага да излизам от вкъщи, докато снегът се разтопи!", споделя в отговор варненката Марина Машкова.

Гражданите негодуват, че дори и да видят почистваща техника, нейните гребла не ринат снега, а са странно вдигнати, сякаш да не наранят асфалта, който е майсторен от същата тази фирма, която отговаря и за снегопочистването – "Хидрострой".

В някои райони на града снегорини изобщо не са забелязвани, затова гражданите взеха нещата в свои ръце, установи фотографът Орлин Цанев.

Така например в местността "Дилбер чешма" край пътя за Златни пясъци изпаднали в бедствено положение варненци превърнаха лек автомобил в снегорин, за да се освободят от преспите. За поредна зима хората свършиха работата на Общината, на която незнайно защо плащат местни данъци и такси.

Не по-розово е положението и на международния път за Златни пясъци, по който снегорини днес изобщо не бяха забелязани. Отговорността за почистването на този участък е на Агенция "Пътна инфраструктура", а "удоволствието" да шофираш по него струва 97 лева –  толкова е новогодишната цена на винетните стикери за леки автомобили.

Затова и гневен варненец "нахрани" подобаващо регионалната министърка Лиляна Павлова и нейния шеф. Скандалното клипче можете да видите ТУК

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама