Шедьоври на Щраус и Верди в програмата на Опера Пловдив за януари

20:22, 04 яну 16 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Богата музикална програмата с произведения на Щраус, Верди и Прокофиев очаква почитателите на оперното изкуство в Пловдив през този месец. Втората премиера на комичната оперета „Прилепът” кани своите зрители на 15 януари. Виенският шедьовър на Щраус под диригентството на маестро Диан Чобанов ще се играе на български език, а поради изключителния зрителски интерес е добавена и втора дата - 22 януари.

Почитателите на Верди ще бъдат зарадвани на 30 януари с поредното премиерно заглавие на Опера Пловдив - „Риголето”. Нестандартният прочит на произведението е по идея на германецът Франк Бернд Готшалк, а режисурата е поверена на Георги Динев. Диригент на „Риголето” е музикалният директор Лучано Ди Мартино. Зрителите са поканени да надникнат и зад кулисите на операта като присъстват на генералната репетиция с публика ден по-рано – на 29 януари, срещу билет на изключително преференциална цена.

След дълго отсъствие диригентът Борислав Иванов се завръща на пловдивска сцена, за да дирижира „Реквием” на Верди в памет на примата София Иванова. За да почетат дългогодишната солистка на Пловдивска опера в концерта на 20 януари в Дома на културата ще се включат и бивши колеги на певицата.

За малките зрители Госпожа Опера ще разкаже музикалната приказка „Петя и Вълкът” от Сергей Прокофиев с участието на оркестъра и балета на Опера Пловдив. Чрез игра и забавление малчуганите ще се запознаят с музикалните инструменти в симфоничния оркестър. Премиерният детски спектакъл е на 23 януари (събота) от 17 часа в Дом на културата. Диригент е Константин Добройков, а режисьор е Славчо Николов.

Билети за постановките и концертите на Опера Пловдив през януари се продават на касата на Концертна зала (032/ 62 55 53), в Билетен център пред Общината и онлайн в eventim.bg.

Повече информация за програмата може да намерите на сайта на операта. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама