Мъж от Левски е загиналият при катастрофата на пътя за Русе

20:10, 04 яну 16 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
44-годишен мъж от град Левски е загиналият при катастрофата на пътя за Русе, станала в утрото на 3 януари. Основна причина за произшествието е повреда в насрещно движещ се автобус, от който се откача голям метален панел и при удар ранява тежко водача.

От полицията разкриха, че по време на огледа е установено, че по време на инцидента не е имало силен снеговалеж, настилката е била относително суха, видимостта нормална. Автомобилът с плевенска регистрация е "Рено Мастер", управляван от 44-годишен жител на град Левски, пътуващ към Русе.

Край град Бяла френската машина се разминава с автобус "Ивеко 391Е", фирмена собственост, пътуващ в посока към Плевен. При разминаването от автобуса се откача страничен метален панел, който се удря в лявата предна и странична част на лекия автомобил и в следствие на удара тежко е пострадал водачът на лекия автомобил, който е починал в линейката на път на МБАЛ- гр. Бяла.

Автобусът не е спрял след настъпване на произшествието и е продължил в посока към гр.Плевен, като по-късно водачът на автобуса – ИП на 54 год. от гр. Русе се връща сам на местопроизшествието и заявява, че когато е спрял на отбивка в с. Обнова е установил, че липсва горепосоченият страничен капак и се е върнал назад по пътя за да го търси и така е стигнал до местопроизшествието и е разбрал за настъпилото ПТП.

Причините за произшествието са в процес на изясняване. Алкохолната проба на водача е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство, съобщават още от Областната дирекция на МВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама